Seoul, capitala economică a Coreei de Sud

Seoul este capitala Coreei de Sud si sediul guvernului coreean. Este la fel de impresionant ca restul metropolelor asiatice, cu zgârie-nori care par să atingă cerul și cu marile sale bulevarde ce adăpostesc o mulțime de magazine de lux. Acest oraș animat are multe de oferit vizitatorilor săi. Pentru a vă ajuta să vă organizați mai bine în timpul unui sejur am selectat penru voi câteva din cele mai populare atracții din Seoul.

Palatul Gyenongbokgung. Fostul sediu al guvernului este probabil unul din cele mai celebre palate din țară. Cam dificil să nu îl remarci ținând cont de amplasarea sa, la nord de Sejongro, principalul bulevard din Seoul, alături de Casa Albastră și Ambasada Americii. Construit la sfârșitul secolului 14, palatul a fost distrus și reconstruit în mai multe reprize.

Muzeul mobilei coreene este unul din cele mai frumoase muzee coreene chiar dacă la prima vedere nu pare deloc atrăgător. 2000 de piese de mobilier tradiționale coreene sunt adăpostite de acest muzeu însă casa regală restaurată cu gust este la fel de frumoasă, chiar mai interesantă decât colecția pe care o adăpostește.

Marele magazin Shinsegae. Dacă vrei să admiri localnicii din Seoul cheltuind câțiva dolari cumpărând pepene sau portocale locale, acesta este locul ideal. Este vorba de unul din cele trei mari magazine ale orașului, alături de Lotte și Hyundai și turiștii pot găsi tot felul de lucruri. La parter se poate găsi pește proaspăt sau mâncare semipreparată în timp ce la etaj lucrurile stau cu totul altfel, brandurile de renume rivalizează în prețuri și clienți.

Isadong este un cartier tradițional care a trecut printr-o serie de transformări enorme pentru a deveni unul din cele mai artistice locuri din capitală. Cartierul adăpostește numeroase galerii de artă și magazine. Locul ideal pentru a savura un ceai delicios și pentru a te relaxa puțin după atâtea vizite și shopping.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?