Nu mai amâna lucrurile importante

Eu sunt genul de om ce începe să creadă și să se asocieze cu un anumit lucru sau principiu abia în momentul în care experimentează pe pielea lui lucrul respectiv. De exemplu, mi s-a spus de multe ori, și cred că și vouă, că nu e bine să lași pe mâine ceea ce poți face azi.

Eu, pe lângă faptul că nu ascult un sfat până nu mă conving de veridicitatea lui, nici nu prea mă gândesc la ziua de mâine ci fac tot posibilul să-mi fie bine azi. Așadar, în mintea mea lucrurile erau clare, nu am testat sfatul deci n-am de ce să-l ascult, vreau să-mi fie bine azi deci e un alt motiv pentru care să nu-l ascult.

La un moment dat însă a sosit clipa în care trebuia să ajung la concluzia că de fapt e foarte bine să nu amâni pe mâine ceea ce poți face azi și că trebuia să urmez sfatul încă de când l-am auzit prima dată.

Mi s-a întâmplat să mi se spună să fac un anumit lucru destul de important la care termenul limită era ziua următoare. Dacă tot era ziua următoare atunci de ce să mă chinui să-l fac azi în loc să las pe mâine? Și așa am și făcut. Problema e însă că a doua zi a apărut ceva și mai important decât primul lucru, drept urmare n-am mai avut cum să întreprind activitatea respectivă și am avut de pierdut destul de mult atât eu cât și persoana care s-a bazat pe mine în legătură cu treaba respectivă.

După cum v-am spus și la începutul articolului, eu mereu am nevoie să mă conving 100% de un lucru înainte de a-l pune în aplicare. Așadar, întâmplarea respectivă m-a făcut să ajung la concluzia că sfatul e foarte bun și nu trebuie să las pe mâine ce pot face astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *