Dublin – ghid pentru buget mic

Dublin, orașul puburilor, al plimbărilor și al petrecerilor este perfect pentru cei care vor să își petreacă un week-end în Irlanda. Prin urmare, dacă vrei să afli ce poți face la Dublin chiar și atunci când dispui de un buget mai redus, citește acest articol.

Orașul Dublin se întinde pe cele două maluri ale râului Liffey fapt ce îl face perfect pentru o plimbare relaxantă, primăvara și vara în special. Îți recomandăm o plimbare pe podul O’Connell, un pod din granit, luminat odată cu lăsarea serii cu ajutorul lanternelor. Și, pentru puțin contrast, vă recomandăm podul Samuel Beckett, un pod impresionant cu cabluri, inaugurat în 2009.

Pentru a continua plimbarea pitorească, vizitează cartierul georgian din Dublin și Trinity College, cea mai bună universitate din Irlanda. Turiștii au posibilitatea de a descoperi Trinity College prin intermediul unei vizite ghidate de la începutul lunii mai până la sfârșitul lunii septembrie. Aceștia vor afla o mulțime de lucruri cu privire la istoria universității și studenților acestuia. O vizita ce se impune în special dacă vrei să te scufunzi într-o atmosferă diferită.

Muzeele gratuite din Dublin. Dublin pune la dispoziția turiștilor numeroase muzee gratuite de vizitat. National Museum of Ireland situat pe strada Kildare, National History Museum situat pe Merrion Square și Hugh Lane Gallery situat pe Parnell Square sunt principalele muzee din Dublin care le oferă turiștilor acces gratuit.

Fă turul puburilor din Dublin. În cazul în care ratezi Festivalul St.Patrick, există o mulțime de alte oportunități de a gusta din viața de noapte a orașului. Unul din cele mai cunoscute și mai vechi puburi din Dubln este The Stag’s Head care organizează concerte în fiecare seară de duminică. The Palace este un alt pub cunoscut situat pe strada Fleet Street, pe două nivele. Guiness Storehouse este preferatul localnicilor din Dublin.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?