De ce să urmărești Mossoul – câteva motive

Netflix tocmai a postat online Mossoul, un film de razboi puternic si teribil de ancorat in actualitatea ultimilor ani. Urmarind o echipa de 10 rezistenti irakieni care incearca sa isi recapete orasul cazut in mainile Statului Islamic, acest lung-metraj ne ofera un melanj perfect de actiune si de tensiune.

O productie a fratilor Russo. Mossoul este poate primul film realizat de catre Matthew Michael Carnahan (scenaristul filmului Word War Z sau Manhattan Lockdown) insa nici primul, nici ultimul produs de catre fratii Russo. Au semnat un contract de exclusivitate cu Netflix. Anthony si Joe Russo au reusit sa devina o adevarata referinta in materie de filme de actiune in ultimii ani. Pe CV-ul lor se regaseste Captain America: Civil War si multe alte filme deosebit de interesante si cunoscute.

Un realism de gheata. La fel ca si Tyler Rake sau incredibilul Zero Dark Thirty, Mossoul propune o abordare extrem de realista. Ceea ce face din el un film de actiune si chiar un film de razboi deosebit de intens. Si dintr-un motiv cat se poate de simplu: scenariul este inspirat dintr-o poveste adevarata. Cea a lui Kawa, un tanar polistist care se alatura unui escadron condus de Jasem, un maior. In timp ce orasul cade in mainile Statului Islamic, o echipa formata din 10 oameni porneste intr-o misiune deosebit de periculoasa, aceea de a distruge o baza inamica. O scufundare nervoasa intr-un conflict contemporan.

Netflix, platforma 100% actiune. Pentru a-si imbogati periodic catalogul, Netflix propune in mod regulat filme noi si programe originale. Si, in ultimele luni, filmele produse de platforma sunt cu adevarat orientate inspre actiune. 6 Underground a lui Michael Bay, The Old Guard cu Charlize Theron sau Tyler Rake cu Chris Hemsworth sunt doar cateva exemple in acest sens. Pe Netflix adoram filmele de actiune… chiar daca Mossoul vine cu o abordare diferita si este in limba araba, nu in limba engleza, se inscrie in totalitate in aceasta linie a filmelor de actiune de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *