De ce avem nevoie de SEO

Fara un SEO corespunzator site-urile nu cresc si nu se vor dezvolta corect, iar scopul lor nu este indeplinit. Optimizarea site-urilor pentru motoarele de cautare este realizata cu scopul de a duce site-ul pe pozitii superioare in cautarile pe motoarele de cautare.

Cel mai cunoscut motor de cautare este Google, acestea fiind si cel mai utilizat, iar batalia pentru suprematie se da chiar pe el. In aceasta ordine de idei, scopul optimizarii site-ului este ocuparea primelor pozitii de pe Google.

Pentru a putea ajunge in primele pozitii ale motorului de cautare, un site are nevoie de proceduri specifice de optimizare on page si of page care de cele mai multe ori sunt implementate de experti SEO si de echipe de SEO. Experienta si rezultatele in domeniu pot fi criterii esentiale in momentul in care se alege colaborarea cu o echipa de SEO.

Dar, de ce este important ca un site sa ajunga pe primele pozitii ale motorului de cautare? Pentru ca in prezent totul se desfasoara cat mai rapid, persoanele care cauta ceva pe internet nu au rabdarea necesara sa ajunga nici macar pe pagina doi cu rezultate, iar de paginile mai indepartate nici nu se pune problema.

O pagina de rezultate cuprinde 10 site-uri si pagini care sunt oferite de motorul de cautare in functie de rezlevanta. Prin urmare primele anunturi organice ar trebui sa fie cele mai relevante din nisa lor.

Cu cat site-ul se afla mai sus in motorul de cautare cu atat are mai multe sanse de a fi gasit. Acest lucru este extrem de important pentru ca doar un site vizitat isi va indeplini scopul, iar atunci cand site-ul trebuie sa si vanda, este lesne e inteles ca in lipsa vizitatorilor nu au cum sa existe nici vanzari pe site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *