Cum să-ți faci site-ul cât mai atractiv pentru cei care îl accesează?

Succesul in mediul virtual depinde, in mare parte de modul in care cei care au site-uri isi contureaza paginile online. Utilizatorii cauta, in general, site-uri interesante, pe care sa le poata accesa usor, de pe orice tip de device.

Mai jos exista cateva sfaturi pretioase pe care le pot urma toti cei care doresc sa-si transforme paginile online in site-uri cat mai interesante si deosebite!

Design simplu
In primul rand, utilizatorii cauta mereu site-uri care sa aiba un design simplu, intrucat nu au rabdarea necesara pentru a cauta in detaliu tot ce isi doresc. Potrivit studiilor realizate pana acum in domeniul online, persoanele care navigheaza pe Internet tind sa paraseasca foarte repede paginile care sunt prea complicate si care nu le indica rezultatele dorite cat mai repede.

Culorile folosite
In ceea ce priveste culorile folosite pe un site, utilizatorii apreciaza nuantele care inspira emotii si care transmit ceva. Daca rosul inspira pasiune, iar albastrul inspira calmitate, atunci aceste 2 culori trebuie neaparat folosite atunci cand se contureaza o pagina online.

Nuantele sunt insa si ele foarte importante, pentru ca nu trebuie sa fie agresive. In ceea ce priveste titlurile, recomandat este ca acestea sa fie scrise in culori mai inchise decat culoarea predominanta de pe site, pentru ca ele sa sara in evidenta pentru utilizatori!

Fonturile
Un alt aspect de care trebuie sa tina cont creatorii de site-uri este legat de fonturile pe care le folosesc. De exemplu, marimea textului general trebuie sa fie diferita de cea a titlurilor. Este important ca inca de la inceput sa fie stabilita o ierarhie a prioritatilor.

Nu in ultimul rand, fonturile trebuie sa fie usor de citit, pentru ca nimanui nu ii place sa stea cateva minute bune pentru a descifra care este titlul unui articol sau care sunt informatiile din corpul textului!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *