Costa Brava, o destinație ideală

An de an, vară de vară, numeroși sunt turiștii care aleg Costa Brava drept destinație de vacanță. petreceri, soare, plajă…însă acestea sunt singurele lucruri pe care Costa Brava le oferă turiștilor săi? Răspunul este NU.

Costa Brava este una din cele mai populare destinații de vacanță din Catalunia, Spania. Dacă ar fi să întrebi un turist de ce a ales Costa Brava drept destinație de vacanță, răspunsurile posibile ar fi următoarele: plajă, soare, accesibilitate ca preț…a venit vremea să descoperi Costa Brava dintr-un alt unghi.

Unii preferă plajele și apa în timp ce alții se simt în largul lor pe un vârf de munte. La Costa Brava le poți găsi pe amândouă. Doar o distanță de 50 de kilometri separă plaja de munții Pirinei. Costa Brava adăpostește numeroase plaje paradisiace.

La Costa Brava nu doar iubitorii de plajă și soare se vor simți în largul lor ci și pasionații de drumeții. 200 de kilometri de poteci îi așteaptă pe aceștia pentru a descoperi peisajele naturale din regiune.

Cami de Ronda începe la Portbou și se termină la Blanes, traversează întraga Costa Brava. Trekkingul reprezintă cea mai bună modalitate de a descoperi această regiune.

Costa Brava este cunoscută pentru satele sale de pescari. Cadaques este cel mai cunoscut în acest sens. Case albe tipice, munti pe fundal, mici ambarcațiuni de pescuit care se lasă leganate de valurile marii, decorul este de carte postala. Pe vremuri, Cadaques era una din cele mai importante regiuni viticole. Turiștii au posibilitatea de a degusta cele mai bune soiuri de vin rosu din regiune. Printre cei mai cunoscuți rezidenți ai satului Cadaques se numără celebrul Salvador Dali. Reprezentantul suprarealismului a locuit la Port Lligat, în partea de nord a satului.

Creveții din Palamos au făcut celebru orașul cu același nume. Pe vremuri, Costa Brava era o regiune care trăia din pescuit însă acum turismul reprezintă principala sursă de venit a localnicilor din Costa Brava. Palamos a reușit să își păstreze autenticitatea și tradițiile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?