Cât de dăunătoare sunt țigările de fapt?

Pe zi ce trece, tot mai multe reclame antifumat văd. Voi fumați? Ce părere aveți de țigări? Chiar vă pot îmbolnăvi? Cunoașteți pe cineva care să sufere de pe urma lor? Eu încă nu.

Pot spune că mai fumez și eu, însă nu e ceva regulat. În anumite zile, sau la ocazii. Deobicei când sunt trist, sau obosit. Tatăl meu fumează de o viață și nu are nicio problemă, lucru ce mă pune pe gânduri. A lucrat o vreme și într-un mediu plin de praf, cărbune și ciment. Nici de aici nu a pățit nimic, ce-i drept, nu a fost prea mult timp în acest mediu.

Eu unul nu am o părere prea bună despre pozele acelea care le pun pe pachetele de țigări. Uneori mai glumesc cu doamna de la magazin și când îmi oferă un pachet pe care scrie că dăunează potenței, cer unul cu cancer.

Media spune că sunt extrem de dăunătoare, ne distrug complet și ireversibil de la o anumitp vârstă, dar și când văd unele persoane care trăiesc doar din băutură și țigări.. și trăiesc.. E ceva ciudat. O fi în funcție de organismul fiecăruia. Eu nu știu unde mă situez, dar sper să nu am probleme. Oricum, ar fi culmea, la câteva țigări pe săptămână să mi se întâmple ceva.

Un alt minus, ar fi prețul lor. Recent am observat o ieftinire a lor cu câțiva bănuți, care se resimte doar la anumite mărci. La cele care îmi plac, nu s-a schimbat nimic. Oricum, ce sunt aceea câțiva bănuți dacă în ultimii ani aproape că s-a dublat prețul la ele.

Vă sugerez să nu vă apucați, dacă nu ați început încă. În primul rând pentru economiile pe care le puteți face, în al doilea rând fiind sănătatea voastră la mijloc. Simți mai repede lipsa acelor bani, decât prezența unei boli, în cazul în care are să apară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *