Care sunt superalimentele pe care trebuie să mizezi

Secrete în materie de frumusețe, de sănătate și de formă, superalimentele sunt mici bombe de energie, foarte concentrate în nutrienți care au grijă de sistemul imunitar și nu numai. Alimente naturale care sunt la fel de benefice dacă știi cum să le folosești.

Care sunt deci superalimentele pe care ar trebui să mizezi în 2017 pentru a fi în formă?

Moringa. Frunzele acestui arbore tropical sunt pline de potasiu, de proteine, calciu, fier, vitaminele C și A… și mai ales, moringa este antidiabetică, digestivă, vermifugă și antiseptică.

Acai. Deliciosul fruct al unui palmier din Amazonia, acai este cel care vine cu virtuțile sale energizante și regeneratoare, fiind o veritabilă bombă de antioxidanți care participă la vitalitatea și la buna funcționare a organismului.

Kelp. O algă brună gigantică, kelp vine din mările reci și furnizează un nivel incredibil de iod, de proteine, de minerale, de antioxidanți, de zinc și de enzime. Adică cea mai bună alegere pentru un plus de energie.

Aquayamanata. Iată un mic fruct acidulat plin de nutrienți și de vitamine. Este o rezervă minunată de antioxidanți cu efecte recunoscute și minunate asupra digestiei. În plus, poate trata iritațiile și nivelul de zahăr din sânge.

Spirulina. Foarte bogată în proteine, spirulina este foarte bogată și în minerale, vitamine, fibre și oligoelemente, o micro-algă albastră care ar trebui să se consume în mod regulat pentru un plus de vitalitate.

Longan. Este un fruct de mărimea unei prune care seamănă cu litchi. Sub pielea sa gălbuie se ascunde o pulpă translucidă ca de pară sau de struguri. Botezat ochiul dragonului în Asia, acest fruct este foarte bogat în vitamina C, potasiu, magneziu, fosfor și cupru, este un minunat tonic și digestiv.

Porumbul mov. Originar din Peru, porumbul mov are proprietăți antioxidante minunate. Făina de porumb mov se poate amesteca cu cea de hrișcă pentru cele mai delicioase preparate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?