Aflarea adresei IP a calculatorului – o provocare simplă de îndeplinit

Unele situatii urgente sau chiar aparent banale necesita aflarea adresei IP a calculatorului. Cel mai adesea, utilizatorii nu stiu cum sa faca acest lucru si, fie apeleaza la ajutor specializat, fie la o ruda sau la un prieten care se pricep si au cunostinte in domeniu.

Aflarea acestei adrese insa nu reprezinta o provocare asa mare si nici nu este necesara o facultate in domeniul IT.

Adresa IP reprezinta adresa computerului in cadrul unei retele. Se poate vorbi despre o adresa interna sau externa care, fie este atribuita calculatorului intr-o retea locala, fie in reteaua WWW. In general, adresa IP difera in functie de protocol.

Fiecare adresa in protocolul IPV4 este reprezentata de patru numere zecimale de la 0 la 255, iar in cazul protocolului IPV6, adresa va fi scrisa din opt grupuri a cate patru cifre.

Aflarea adresei externe a calculatorului este simpla. Sunt site-uri speciale care ajuta utilizatorii sa obtina aceasta informatie, care pot fi accesate la o simpla cautare pe Google.

In cadrul acestor site-uri, pasii de urmat sunt foarte simpli iar cu un simplu click si copy/ paste utilizatorii pot trimite informatia oricui o cere sau o pot folosi in situatii de maxima urgenta.

Adresa IP a calculatorului se afla la fel de simplu, insa cu mai multa munca din partea utilizatorului. Se recomanda deschiderea Control Panel, accesarea functiei Network and Internet, apoi a functiei Network and Sharing Center si ultimul click se va da pe Change adapter Settings.

In fereastra deschisa sunt disponibile conexiunile la reteaua locala, dar se va deschide si o noua fereastra denumita Local Area Connection Status, in care trebuie apasat butonul virtual details unde este prezentata si aceasta adresa IP.

In concluzie, conexiunea la reteaua locala si adresa IP interna si externa reprezinta detalii foarte usor de obtinut, cu doar cateva click-uri si fara prea mari eforturi sau cunostinte avansate in domeniul IT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *