8 trucuri pentru o alimentație sănătoasă și gurmandă

Dacă vorbim despre o alimentație sănătoasă și gurmandă, foarte multă lume va spune că trebuie să fii cât mai rezonabil și să mănânci câte puțin din toate. Dar poți merge puțin mai departe și să alegi unele alternative mai sănătoase la produsele pe care le folosești zilnic.

Care sunt cele mai simple gesturi pentru o alimentație sănătoasă și gurmandă?

Consumă fructe și legume bio de sezon. În acest fel nu vei mai ingera pesticide și nu vei mai fi expus la molecule toxice care pot crea tot felul de probleme de sănătate care mai de care mai grave. În plus, fructele și legumele bio de sezon sunt mult mai bogate în nutrienți.

Alternează carnea și leguminoasele. Linte, soia, fasole verde… o mulțime de alimente contin mai multe proteine decât carnea roșie. În acest fel, vei reduce consumul de carne, organismul nu va mai fi atât de acid și vei evita apariția inflamațiilor. Leguminoasele asociate cu cerealele sau pseudo-cerealele precum orez, ovăz, quinoa sau hrișcă te vor ajuta să îți faci plinul de aminoacizi.

Testează cerealele și făina fără gluten. Dacă ai o sensibilitate la gluten, o digestie mai îngreunată sau dacă suferi din cauza balonărilor cel mai bine ar fi să reduci consumul de gluten. Poți încerca astfel pâinea cu secară, clătitele cu făină de castane sau rondelele expandate fără gluten.

Înlocuiește ouăle cu semințe. Există o mulțime de ingrediente ce pot înlocui ouăle și care se pot folosi în preparate- semințele de in, de chia, bananele, tofu, amidonul de porumb…

Consumă băuturi vegetale în loc de lapte. În clătite, prăjituri sau tarte, cel mai bine ar fi să folosești în locul laptelui de vacă băuturile gurmande pe bază de orez, soia, migdale sau castane.

Poți înlocui untul din preparate cu legume. Pentru rețete mai sănătoase, mai vegane sau mai lejere, legumele sunt cea mai sănătoasă și mai delicioasă alternativă la unt. Astfel că vinetele, fructul avocado sau fasolea roșie vin cu o textură moale și fondantă, dar și cu mai multă suplețe pentru deserturile tale.

Înlocuiește zahărul cu preparate naturale. Adică – compoturi, fructe proaspete, mirodenii sau piureuri de fructe uscate. Vin cu un plus de savoare și cu o mulțime de nutrienți benefici.

Consumă mai multe legume crude. În acest fel, te vei bucura de toate enzimele, vitaminele și mineralele lor.

Un comentariu la „8 trucuri pentru o alimentație sănătoasă și gurmandă

  1. Mad Max: Fury Road (2015) watch series tv

    un film care timp de 2 ore te tine in suspans, actiune din belsug, efecte bune, care incanta ochii, recomand sa fie vizionat si savurat in cinema 3D
    finalul e unul fericit, care nu anunta o continuare, insa producatorii anunta ca vor fi 3 , deci…nu pierdeti acest film, MERITA !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *